Na vsebino

Romantična drama Jazz

V Klubu belokranjskih študentov so ob 60-letnici delovanja v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič, v Belo krajino pripeljali gledališko predstavo Jazz. Romantično dramo je za igralca Ajdo Smrekar in Sebastiana Cavazzo napisal in režiral Nejc Gazvoda, dogaja pa se na pet novoletnih večerov. Jazz je zgodba o marsičem, še najmanj o ljubezni med glavnima protagonistoma. Srž igre je odnos, ki se postopoma vzpostavlja skozi besede v petih naključnih srečanjih ženske in moškega.

"Streha razkošne vile, v kateri poteka zabava v maskah. Večer, zvezde, glasba, penina. Na balkonu se srečata moški in ženska. Oba sta oblečena v ptiča. Ona je stara nekaj čez trideset, on je sredi štiridesetih. On je pianist, ki je še ravnokar igral na zabavi. Ona je ... obiskovalka? Natakarica? Zapleteta se v pogovor. Na koncu večera – v katerem bosta drug o drugem nekaj izvedela in stkala krhke vezi poznanstva, kar že spominja na toplo človeško bližino (če je kaj takega v enem večeru sploh mogoče začutiti do popolnega tujca) – se dogovorita, da se bosta na istem balkonu znova srečala ob letu osorej. In tako nadaljnjih pet let. Odnos se bo poglabljal, podatkih o njunih življenjih postopoma razkrivali. Vsako leto v novi maski in brez védenja, kako je drugemu ime, bosta moški in ženska drug drugemu postala pomemben del življenja, dan zabave in srečanja pa datum, ki bo v njunih življenjih nekaj pomenil, četudi bosta ti življenji preostalih 364 dni tekli po svoje ... Katero leto bo zadnje?"

Po uprizoritvi drame na odru semiškega kulturnega centra, je sledil pogovor z Ajdo Smrekar in Sebastianom Cavazzo, ki ga je moderirala predsednica Kluba belokranjskih študentov Maša Kuzma.

Vir: Občina Semič, MGL, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj