Na vsebino

Romski center: Pravljica o lisički

Knjižnica Črnomelj tudi v letošnjem šolskem letu 2020/2021 sodeluje z večnamenskim romskim centrom in tamkaj izvaja pravljične urice in ustvarjalnice za predšolske otroke.

Naše tretje srečanje je bilo v sredo, 2. junija 2021. Družili smo se s pesmico z naslovom Lisička je 'na modra zver. Gre za manj znano varianto pesmice Lisička je prav zvita zver, ki izvira iz Cerkljanskega. V prijetnem pogovoru smo skupaj opisali lisico, kako jo spoznamo, s čim se prehranjuje, zakaj pravimo, da je lisica zvita oz. modra. Skupaj smo si ogledali kamišibaj predstavo, zapeli obe varianti pesmice in naredili vsak svojo papirnato lisičko.

Ob koncu smo otroke povabili na pravljice pod čudežnim drevesom, ki se bodo odvijale v času poletnih počitnic. Prva pravljica bo 1. julija ob 10.00 na vrtu pred knjižnico in nato vsak četrtek ob 10.00 v juliju in avgustu. Prijazno vabljeni vsi počitnikarji!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj