Na vsebino

Rožnati oktober v Črnomlju

Evropska zveza Europa Donna deluje v 47 državah Evrope in sveta. Njena prvenstvena naloga je ozaveščanje ženk in družbe o raku dojk in rodil. Zelo pomembno je zgodnje odkrivanje raka, zato opozarjamo na redno pregledovanje dojk. Vedeti moramo, da je rak dojk visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Številne raziskave kažejo tesno povezavo med zdravim načinom življenja in manjšim tveganjem za razvoj bolezni.

Združenje Europa Donna Slovenija je organizacija, ki bolnikom in svojcem nudi psihosocialno pomoč, svetuje preko telefona 24 ur na dan, bolnikom v stiski pa tudi finančno pomaga. ED organizira športne dogodke, teke in hojo še posebej v rožnatem oktobru, organizira kamp za otroke bolnic, izobražuje. ED ima sekcijo za mlade bolnice, ki je bila prva ustanovljena prav pri nas v Sloveniji. Povezuje mlade ženke, ki jih je bolezen presenetila v najlepšem življenjskem obdobju.

Kot prostovoljka ED se zahvaljujem vsem, ki ste udeležili včerajšnjega dogodka – prižig luči, ki so črnomaljski grad obarvale roza. Hvala Centru za krepitev zdravja Bela krajina, predvsem pa Občini Črnomelj, za partnerstvo v projektu. S tem želimo Belokranjce in širšo družbo opozoriti na zdrav življenjski slog, ki nam bo pomagal, da ostanemo zdravi, kar je tudi slogan letošnjega rožnatega oktobra: "Bodi in ostani zdrav/a!"

Vir: Europa Donna

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj