Na vsebino

S pravljično jogo skok v zimske počitnice v Knjižnici Črnomelj

Včeraj so se začele težko pričakovane zimske počitnice. Da otrokom ne bi bilo preveč dolgčas, smo v naši knjižnici pripravili vrsto zanimivih in pestrih dogodkov, ki se bodo zvrstili skozi ves teden, vse do petka.

Začeli smo s pravljično jogo, ki je med našimi otroki in pedagogi še dokaj neznana zvrst pripovedovanja zgodb. Zato smo medse povabili knjižničarko Majo Šinkovec Rajh iz Matične knjižnice Kamnik in pravljičarko Lejo Guručan, ki sta nam predstavili to zvrst pripovedovanja z gibi. Za dve skupini otrok iz vrtca Čardak, za Žabice in Čebelice, je Leja v telovadnici vrtca Čardak izvedla odlično gibalno urico ob pravljici o zelo lačni gosenici, Maja pa je s seboj prinesla tudi štiri priročnike o pravljični jogi, ki si jih bralci lahko izposodijo tudi v naši knjižnici. Leja je odlično animirala otroke, brez težav so se prepustili njenemu vodenju skozi zgodbo in gib. Sledila je še delavnica, v kateri so si otroci iz kolaž papirja izdelali gosenico, ki so jo lahko odnesli domov.

Ta urica je otrokom res kvalitetno približala svet pisane besede in gibanja. Spoznavanje in izmenjava dobrih praks med knjižnicami, pa je vedno zelo dobrodošla. Mi smo v Kamnik lansko leto zanesli kamišibaj, Kamničani pa letos pravljično jogo k nam. Iskreno se veselimo novih skupnih izzivov in sodelovanj.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj