Na vsebino

S šolskega parlamenta poročajo tudi šole

OŠ Loka:

Danes so trije učenci OŠ Loka: Michel Horn, Marko Mikunovič in Miha Domitrovič, sodelovali na 29. občinskem šolskem parlamentu. Sestanek je potekal v sejni sobi Občine Črnomelj.

Poleg učencev naše šole so na sestanku sodelovali še učenci iz drugih osnovnih šol občine Črnomelj: OŠ Stari Trg ob Kolpi, OŠ komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Vinica, OŠ Mirana Jarca, OŠ Milke Šober Nataše.

Sestanek je začela z uvodnimi pozdravi gospa Sonja Strgar, predsednica Društva prijateljev mladine Črnomelj. Sledil je pozdravni nagovor črnomaljskega župana, g. Andreja Kavška. Koordinatorka srečanja je bila ga. Saša Balant.

Letošnja tema debate je bila spet Šolstvo in šolski sistem, ki so jo mladi parlamentarci nadgradili z novimi predlogi in idejami.

Naš devetošolec Michel Horn je bil izbran za vodjo seje in se je v tej vlogi odlično odrezal. Prav tako velja zelo pohvaliti tudi našega debatorja Marka Mikunoviča, ki je bil parlamentarec že lani, Miha Domitrovič pa je letos sodeloval prvič in je zelo dobro zagovarjal svoja stališča.

Sestanek je trajal dve uri. V tem času so se pogovorili in izrazili svoja mnenja in stališča o šoli za življenje, medsebojnih odnosih, načinih poučevanja in o učnih vsebinah. Mladi debatniki so izvolili štiri kandidate, ki bodo Belo krajino zastopali na regijskem šolskem parlamentu, 19. marca 2019, v sejni sobi občine Novo mesto.

Za regijski šolski parlament so bili izbrani naslednji parlamentarci: Michel Horn, Marko Mikunovič, oba iz OŠ Loka; Jan Škof iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj in Alja Ivančevič iz OŠ Milke Šobar Nataše.

Vsem naprej uvrščenim učencem želimo čim boljšo uvrstitev na nacionalnem šolskem parlamentu, ki bo v Ljubljani, 8. aprila 2019 v veliki dvorani državnega zbora.

OŠ Mirana Jarca:

»Lepo je, da tudi učenci začnete spoznavati ta del življenja. Najprej moramo razumeti, nato smo lahko tudi kritični. V demokraciji je pomembno, da se znamo poslušati in da smo vsi enakopravni.« S temi besedami je črnomaljski župan, gospod Andrej Kavšek, otvoril že 29. občinski otroški parlament, ki je danes potekal v sejni dvorani Občine. Seje so se udeležili tudi učenci naše šole. Jan Škof, Loti Čufer, Brina Riznič in Iva Horvat so se pridružili še 11 delegatom drugih šol iz Občine Črnomelj. Glavna tema parlamenta je bila »Šolstvo in šolski sistemi.« Razprava je bila zelo zanimiva in izčrpna, slišane so bile mnoge ideje učencev, kako bi lahko spremenili šolski vsakdan, da bi le ta bil bolj prijazen in sprejemljiv za vse. Na koncu so za regijski parlament, ki bo 19. 3. 2019 v Novem mestu, učenci izbrali 4 delegate, med katerimi je tudi naš Jan Škof. Želimo mu, da se tudi tam izkaže in na glas pove svoje mnenje.

OŠ Milke Šobar - Nataše:

V petek, 1. 3. 2019, je v sejni sobi Občine Črnomelj potekal 29. občinski otroški parlament. Udeležila sta se ga tudi naša učenca, Alja Ivančevič in Simon Škof. Glavna tema je bila “Šolstvo in šolski sistemi”. Razprava se je dobro razživela, slišati je bilo veliko dobrih idej o spremembah šolskega sistema in željah po prijaznejši šoli. Naša predstavnika sta suvereno predstavila svoji stališči o obravnavani temi.

Na koncu so izmed 15 učencev izbrali 4 predstavnike, ki se bodo 19. 3. 2019 udeležili regijskega šolskega parlamenta v Novem mestu. Med njimi bo tudi naša Alja.

Alji čestitamo in ji želimo, da se tudi na regijskem parlamentu izkaže v tako dobri luči.

OŠ Vinica:

V petek, 1. 3. 2019,je v sejni sobi Občine Črnomelj potekal že 29. občinski šolski parlament, katerega sta se udeležili dve učenki 7. razreda OŠ Vinica, Ana Kolbezen in Klara Gašperič

Poleg učenk naše šole so na sestanku sodelovali še učenci iz drugih osnovnih šol občine Črnomelj: OŠ Stari Trg ob Kolpi, OŠ komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Loka, OŠ Mirana Jarca, OŠ Milke Šober Nataše.

Sestanek je začela z uvodnimi pozdravi gospa Sonja Strgar, predsednica Društva prijateljev mladine Črnomelj. Sledil je pozdravni nagovor črnomaljskega župana, g. Andreja Kavška. Koordinatorka srečanja je bila ga. Saša Balant.

Devetošolec OŠ Loka, Michel Horn, je bil izbran za vodjo seje in se je v tej vlogi odlično odrezal. Sestanek je trajal skoraj dve uri.

Letošnja tema debate je bila spet Šolstvo in šolski sistem, ki so jo mladi parlamentarci nadgradili z novimi predlogi in idejami.

V tem času so se pogovorili in izrazili svoja mnenja in stališča o šoli za življenje, medsebojnih odnosih, načinih poučevanja in o učnih vsebinah. Na koncu so izmed 15 učencev izbrali 4 predstavnike, ki se bodo 19. 3. 2019 udeležili regijskega šolskega parlamenta v Novem mestu.

OŠ Komandanta Staneta Dragatuš:

V petek, 1. marca 2019, sta na 29. občinskem šolskem parlamentu sodelovala Tim Gašperič in Sara Plut Pečavar. Parlament je potekal v sejni sobi Občine Črnomelj. Sodelovali so tudi učenci iz drugih osnovnih šol občine Črnomelj: OŠ Stari Trg ob Kolpi, OŠ Loka, OŠ Vinica, OŠ Mirana Jarca, OŠ Milke Šober Nataše. Letošnja tema debate je bila zopet Šolstvo in šolski sistem. Tim in Sara sta predstavila svoja stališča o šoli, odnosih v njej, učnih vsebinah in načinih poučevanja. Bila sta odlična. Za regijski šolski parlament so bili izbrani naslednji parlamentarci: Jan Škof (OŠ Mirana Jarca Črnomelj); Michel Horn, Marko Mikunovič (OŠ Loka Črnomelj); in Alja Ivančevič (OŠ Milke Šobar Nataše). Izbrani bodo zastopali Belo krajino na regijskem šolskem parlamentu, ki bo v Novem mestu, 19. marca 2019.

Vir: OŠ Loka, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Milke Šobar - Nataše, OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj