Na vsebino

SB Novo mesto: Čas je za streznitev

Splošna bolnišnica Novo mesto je ponovno postala covidna bolnišnica. Danes imajo tako hospitaliziranih 16 covidnih bolnikov, od tega dva na intenzivnem oddelku.

V bolnišnici menijo, da so se na podlagi preteklih izkušenj na nove covid izzive dobro pripravili. So bila pa njihova prizadevanja v veliki meri usmerjena v zmanjševanje zaostankov, predvsem na področju kardiologije in ortopedije, kjer so na Nacionalnem programu za skrajševanje čakalnih vrst dobili izdaten program.

Tega so sicer načrtovali v normalnih razmerah,s povečevanjem števila covidnih bolnikov, pa bodo primorani sorazmerno zmanjševati tudi izvajanje Enkratnih dodatnih programov za skrajševanje čakalnih dob (EDP).

»Toplo sončno vreme nam morda ta trenutek daje nek lažen občutek varnosti, da še nismo zakorakali v jesen ter da nam zmanjkuje časa, kar se tiče upoštevanja ukrepov, vendar temu ni tako. V kolikor si želimo čim večje normale in se izogniti zapiranju države, je čas za streznitev in dosledno upoštevanje PCT pogojev, na kar dnevno opozarjamo tudi zaposlene v naši bolnišnici. Striktno bomo namreč tudi v prihodnje upoštevali, da naši zaposleni izpolnjujejo pogoje, so torej cepljeni, prebolevniki ali testirani v skladu z navodili, predvsem pa da nikakor v službo ne hodijo, v kolikor sumijo, da imajo kakršenkoli znak, ki bi nakazoval na covid okužbo, za kar je v prvi vrsti odgovoren vsak sam,« je še v današnjem sporočilu za javnost zapisalo vodstvo Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer imajo trenutno zaščitenih 68 odstotkov zaposlenih.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj