Na vsebino

SB Novo mesto, izjava za javnost (29.12.2020)

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 92 COVID bolnikov, od tega 16 na intenzivnem oddelku. V preteklem tednu smo med zaposlenimi opravili 177 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo 6 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je še vedno bilo asimptomatskih.

Danes, 29.12.2020, prejemamo v SBNM prve odmerke cepiva, s katerim bomo cepili najprej zaposlene na Intenzivnem Covid oddelku, v nadaljevanju zaposlene na navadnem Covid oddelku in nato naprej po prioritetni listi glede na starost oz. ogroženost.

Kljub Covidu in zaostrenim pogojem, pa v naši bolnišnici ostajamo usmerjeni v prihodnost in ne pozabljamo na razvoj bolnišnice. Tako se lahko pohvalimo, da smo v letu, ki se izteka zaključili energetsko sanacijo naše bolnišnice, bogatejši smo tudi za dva sodobnejša aparata, imamo namreč popolnoma nov CT in nov rentgenski aparat.

Življenje, upanje vedno najde pot in veselimo se vsakega novega začetka, ki je nujen za naš razvoj.

Svež list s pisanjem svoje zgodbe je v letošnjem letu pri nas, do današnjega dne začelo 1244 otrok. Natančneje, v SB NM se je do danes rodilo 585 deklic, 673 dečkov in kar 14 dvojčkov. Smo tudi ena izmed redkih bolnišnic, kjer število rojstev ne upada, ampak narašča.

Novoletne luči, ki bodo gorele za marsikoga pomenijo še en dan, ko bo oddaljen od svojih najdražjih. Ne samo v zdravstvu, zaradi pandemije povsod po svetu. Skušajmo v teh lučeh videti duh povezanosti, odgovornosti, nesebičnosti in brezpogojne ljubezni, ki premaga še tako temne čase. Tudi to bo minilo in ponosni bomo nase!

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto vam želimo srečno, zdravo in zadovoljno leto 2021!

Vir: SB Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj