Na vsebino

SB Novo mesto, izjava za javnost (9.3.2021)

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 29 COVID bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku.

Glede na načrt izhodne strategije, se po številu hospitaliziranih Covid bolnikov v Sloveniji, nahajamo med 2. in 3. fazo (1. faza, ko je število hospitaliziranih Covid bolnikov v Sloveniji pod 700, 2. faza, ko jih je pod 500 (tukaj sprejemamo bolnike tudi iz Posavja, ker se zapira brežiška Covid bolnišnica), 3. faza, ko jih je pod 300 in 4. faza, ko jih je pod 100- takrat SBNM ne bo več Covid bolnišnica). To pomeni, da v tem trenutku ostajamo Covid bolnišnica, sprejemamo, kot rečeno, pa tudi Covid paciente iz Posavja.

V naši bolnišnici, posebej v začetku in koncu tedna opažamo velik porast povpraševanja tako po hitrih, kot pri PCR testih. Veliko vprašanj je tudi iz naslova potovanj v tujino, saj zahtevan PCR test za nemoten prehod meje ne sme biti starejši od 24 ur. Ker se zadeve spreminjajo in ker imajo različne države tudi različne zahteve, vsem, ki se odpravljajo na pot priporočamo, da se dobro pozanimajo, kaj potrebujejo, predvsem pa, da se na odvzem PCR testa naročijo pravočasno, da boste izvid lahko prejeli pred samim potovanjem.

V Splošni bolnišnici Novo mesto omogočamo samoplačniško testiranje s hitrimi testi (cena: 15 EUR), samoplačniško testiranje s PCR testi (cena: 94 EUR) in samoplačniško testiranje za protitelesa, s katerimi ugotavljamo prebolevnost koronavirusne bolezni v preteklosti (cena: 20 EUR). Testiranja opravljamo v stari (rumeni) interni stavbe bolnišnice.

Na odvzem se lahko naročite na elektronski naslov: [email protected] ali po telefonu na številko: 07 39 16 502 vsak dan med 8.00 in 14.00.

Ob poizkusnem enotedenskem odpiranju gostinskih lokalov in polnem zagonu šol še nekaj časa pričakujemo povečano povpraševanje po testiranjih.

Vir: SB Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj