Na vsebino

Še ena uspešna metliška krvodajalska akcija

V telovadnici Otroškega vrtca Metlika je včeraj potekala tretja in hkrati zadnja letošnja redna krvodajalska akcija. V Območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Metlika skupaj z Zavodom za transfuzijsko medicino namreč po 20 letih znova organizirajo tri krvodajalske akcije letno. Tokrat je življenjsko tekočino darovalo 100 krvodajalcev, med njimi osem novih.

V metliški občini je sicer evidentiranih 1.752 krvodajalcev, od tega je 1.520 takšnih, ki se odzovejo na eno ali dve akciji letno. Vsako leto sicer zabeležijo do 20 novih krvodajalcev. "Glede na število občanov to pomeni do 18 odstotkov krvodajalcev. Udeležijo se je lahko vsi polnoletni občani, stari do 65 let, ki imajo najmanj 50 kg telesne teže, se počutijo zdrave in so pripravljeni pomagati tistim, ki kri potrebujejo. Moški lahko darujejo po preteku treh, ženske pa štirih mesecev. Letno daruje do 600 krvodajalcev majhen del sebe za dobro drugega. Krvodajalcem hvala, ker zaradi njih življenje teče dalje," je še sporočila sekretarka OZRK Metlika Zalka Klemenčič.

Vir: OZRK Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj