Na vsebino

Semaforji pod železniškim podvozom in njih težave

Ja, nič kaj tehničen naslov, se strinjam, čeprav gre za strogo tehnično in enostavno rešljivo zadevo.

Na Občino Črnomelj smo zato naslovili dopis z naslednjo vsebino:

"V semaforiziranem križišču pod železniškim podvozom v Črnomlju (Semiška cesta) je postavljen senzor, ki zazna vozilo in glede na promet odpira trosmerni promet po potrebi. Senzorji so postavljeni na tleh v cesti, tik pred črto stop. Ker veliko avtomobilov (predvsem tujih oz. voznikov, ki niso domačini) ne ustavi ob črti ampak veliko prej, promet ne poteka, kot bi moral. Seveda so kmalu po uradnem odprtju tega krožišča postavili znak, na katerem piše, da naj vozniki zapeljejo do črte, ampak veliko slovenskih voznikov tega ne prebere, da ne govorimo o tujcih. Sosedi vsakodnevno poslušamo hupanje in kričanje, ko skušajo vozniki v koloni prvemu dopovedati, da naj zapelje do črte.

Ali ne bi bilo enostavneje, da se senzor pomakne nazaj, recimo za eno ali dve vozili?

In še to: prosimo tudi, da na semaforje postavite manjše semaforje, ki bi bili nižje, torej vidni vozniku, ki stoji v prvi vrsti."

V ponedeljek smo prejeli odgovor:

"Spoštovani,
v omenjenem semaforiziranem križišču je ureditev dodatnih indukcijskih zank in majhnih semaforjev predvidena za naslednje leto glede na finančne zmožnosti proračuna.
S prijaznimi pozdravi."

* fotografije so bile narejene 7.9.2022 v razmaku 10-ih minut. Samo v tem času so "pomoč" pri ustavljanju potrebovali trije vozniki.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj