Na vsebino

Semič v starih cajtih (53)

Sindikalni izlet.


Pripoveduje: Blaž Kočevar.

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so semiški Iskraši organizirano hodili na izlete. Na fotografiji je del udeležencev, ki so se z avtobusom podali na ogled Gorenjske.

Stojijo od leve proti desni: Jože Jakša, Alojz Sever, Fanika Vogrinec, Anica Vidmar, Tinka Juntez, Milan Malnarič, Matilda Lavrin, Pavle Starič, ?, Dragica Razpotnik, Jože Jakljevič, Nežka Golobič, Toni Bukovec, Franc Moljk, Vera Vidmar, Alojz Justin, Francka Kambič in Boris Lavrenčič; čepijo: Martina Jakša, ?, Darinka Vidmar, Anton Poč, Tone Plut in Tone Marentič. Po mojem je vsaj 13 udeležencev danes žal že pokojnih.

Opomba: Objavljanje starih fotografij na internetni strani Semič v starih cajtih je namenjeno ohranjanju spomina na ljudi, ki so živeli ali pa še živijo med nami in si jih z ogledom fotografije tako v trenutku zopet prikličemo v spomin, čeprav so morda njihove podobe v nas že malo zbledele. Veselimo se vaše pomoči pri prepoznavanju oseb; tudi pri tokratni fotografiji.

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj