Na vsebino

Semiški godbeniki imajo novega

KUD Godba na pihala Semič se novim izzivom naproti podaja pod taktirko novega dirigenta. Toneta Kralja, ki je semiške godbenike uspešno vodil dolgih deset let je na dirigentskem mestu zamenjal Marko Brodarič, ki se poleg študija elektrotehnike, resno ukvarja tudi z glasbo.

Brodariča glasba spremlja že od malih nog, resno izobraževanje pa je začel na novomeškem Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja, kjer se je pod mentorstvom Aleša Makovca učil dirigiranja in igranja na orgle. Tudi po končanem šolanju je ostal aktiven na konservatoriju, kjer je pod okriljem Vokalne akademije sodeloval pri večjih projektih, kot so izvedbe oper Krst pri Savici, Pod svobodnim soncem in Deseti brat. Sodeloval je tudi pri večjih vokalno-instrumentalnih delih, kot sta Rutterjev Rekvijem in Makovčev Te Deum. Zadnjih pet let z bratom uspešno vodita Mladinski pevski zbor sv. Nikolaja v Metliki, ki poleg petja pri nedeljskih svetih mašah, redno pripravlja koncerte ter gostuje tudi drugod po Sloveniji.

Kako bodo semiški godbeniki zveneli pod vodstvom novega dirigenta, boste lahko izvedeli prvi vikend v decembru na tradicionalnem koncertu Trobenta poje.

Vir: KUD Godba na pihala Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj