Na vsebino

Semiški občinski svetniki sprejeli proračun za 2024

Semiški občinski svetniki so včeraj v drugi obravnavi sprejeli proračun za leto 2024. Ta je v skupni višini 7,9 milijona evrov in je v primerjavi s prvotnim predlogom višji za 250.000 evrov. Ob tem so zavrnili predlog amandmaja svetnice in svetnika iz vrst NSi, s katerim bi predvidena sredstva za ureditev parka pri Kulturnem centru Semič v višini 1,2 milijona evrov znižali za 880.000 evrov in jih preusmerili v ureditev cestne infrastrukture ter postavitev sončne elektrarne na kotlovnici.

Za naložbe je sicer v semiškem proračunu za prihodnje leto predvidenih več kot tri milijone evrov. Na odhodkovni strani so v primerjavi s prvim branjem predvideli za 120.000 evrov več sredstev za vzdrževanje cestne infrastrukture. Tako je med drugim predvidena tudi preplastitev ceste na Malinah v delu od državne ceste do križišča za Brezovo Reber. Za 40.000 evrov so povišali sredstva za izdelavo projektnih dokumentacij za ureditev priključka ceste vasi Potoki na državno cesto ter za izgradnjo kanalizacije in čistilne naprave v Srednji vasi. Predvideli so tudi 10.000 evrov za začetek izgradnje avtobusnega postajališča na Štrekljevcu in zaradi letošnje nižje realizacije projekta izgradnje kanalizacije Vavpča vas in Trata, v prihodnjem letu za ta del povečali obveznost za 59.000 evrov. Med drugim so predvideli še sredstva za obnovo dveh pisarn občinske uprave ter zvišali postavko za vzdrževanje igrišč. V letu 2024 bodo izvedli še devet projektov iz participativnega proračuna za prihodnja tri leta v skupni vrednosti 69 tisoč evrov.

Med večjimi načrtovanimi naložbami, za katere so pridobili sofinancerski delež na razpisih, v prihodnjem letu izstopajo tri projekti. Gre za že omenjeno ureditev parka pri Kulturnem centru Semič (1,2 milijona evrov), razširitev PSC Vrtača – vzhodni del (761.000 evrov) ter ureditev kanalizacije v Vavpči vasi in Trati (194.000 evrov). Za manjše naložbe je v proračunu zagotovljenih okrog pol milijona evrov.

Svetniki so se poleg naštetega seznanili še s poročilom o realizaciji letnega delovnega načrta OŠ Belokranjskega odreda Semič z enoto vrtec Sonček Semič za šolsko leto 2022/23 in letnim delovnim načrtom za šolsko leto 2023/24. Sprejeli so tudi pravilnik o financiranju političnih strank v občini Semič ter izdali soglasje k statutu Javnega podjetja Komunala Črnomelj.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj