Na vsebino

Potrdili 22 predlogov občanov

V semiški občini so projekt participativnega proračuna izvedli drugič. Foto: Uroš Novina
V semiški občini so projekt participativnega proračuna izvedli drugič. Foto: Uroš Novina

Občina Semič je septembra drugič izvedla projekt participativnega proračuna v letih od 2024 do 2026. V roku so prejeli 32 predlogov občanov v skupni vrednosti dobrih 235.000 evrov.

Strokovne službe in strokovna komisija za izvedbo postopka participativnega proračuna so vse projektne predloge pregledale v skladu s pogoji, ki so bili določeni v javnem pozivu, prav tako je bilo izvedeno preverjanje izvedljivosti posameznega projektnega predloga. Strokovna komisija je tako pripravila končni seznam potrjenih projektnih predlogov ter seznam neskladnih in neizvedljivih projektnih predlogov s pojasnilom zavrnitve.

Ugotovljeno je bilo, da vsi projektni predlogi ne izpolnjujejo pogojev oziroma niso izvedljivi. Skupna vrednost potrjenih projektov je tako pod vrednostjo razpoložljivih sredstev, ki so ji predvideli v višini 210.000 evrov za tri leta. Glasovanje o projektnih predlogih zato ni bilo potrebno.

V končni seznam potrjenih projektov so tako uvrstili 22 projektov v skupni vrednosti 174.712 evrov, ki bodo v naslednjih treh letih tudi izvedeni. Zavrnili so 10 neskladnih in neizvedljivih predlogov.

V letu 2024 v izvedbo devet predlaganih projektov

Za prihodnje leto so tako v participativni del občinskega proračuna uvrstili devet projektov v skupni vrednosti 69 tisoč evrov. Gre za nabavo avtomatskega difibrilatorja in ureditev zabavnega kotička na Osojniku, zaščito in razsvetljavo balinišča Semič, ureditev vaškega središča na Vinjem Vrhu, postavitev otroških igral pri gasilskem domu PGD Kot-Brezje, asfaltiranje površine pred pomožnim objektom na športnem igrišču Krvavčji Vrh, tamponiranje poti in ureditev občinske makadamske poti na območju Štrekljevca ter ureditev notranje opreme objekta na igrišču Oskoršnica.

Občina Semič je participativni proračun, ki so ga poimenovali Moj predlog za moj kraj, prvič izvedla za leti 2021 in 2022. Na predlog občanov je bilo takrat izglasovanih in nato tudi izvedenih 14 projektnih predlogov.

Sezname projektnih predlogov, zavrnjenih projektov z obrazložitvijo in projektov uvrščenih v proračun za posamezno proračunsko leto, si lahko pogledate v spodnjih prilogah.

Priponke

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj