Na vsebino

Šifrerjevi Volkovi v črnomaljski knjižnici

Andrej Šifrer še danes velja za priljubljenega slovenskega glasbenika, kantavtorja, skladatelja, avtorja številnih ponarodelih skladb. Z njegovo glasbo so rasle številne generacije, ki se z veliko mero nostalgije spominjajo skladb kot so Zoboblues, Lepa dekleta, Stoj Marija, Za prijatelje in mnoge druge.

V petek, 2. februarja, pa smo ga v Knjižnici Črnomelj gostili v nekoliko drugačni vlogi. Andrej nam ni pel, temveč nam je predstavil svoj literarni prvenec. Ob koncu preteklega leta je namreč pri založbi Didakta izšel njegov glasbeno-kriminalni roman Volkovi. Kot je dejal Šifrer, je omenjeno knjigo napisal že pred desetimi leti, vendar pa takrat ljudem, ki so jo prebrali, ni bila posebej všeč. Zato jo je pospravil v predal in tam je čakala na boljše čase.

V romanu, ki je v celoti izmišljen, nas avtor popelje v svet zakulisja z vsemi bleščicami, ki jih ponuja slava, in temnimi platmi, ki so navadnim smrtnikom neznane. Zgodba vas pospremi v podzemlja dogodkov, za katere glasbena srenja noče, da jih poznate.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj