Na vsebino

Sklepna prireditev 12. literarnega natečaja Lepota besede 2017

Knjižnica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj sta letos v mesecu maju že dvanajstič razpisala literarni natečaj Lepota besede »Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto«. Na natečaj se je prijavilo 26 literatov iz Bele krajine in širše Dolenjske.

V petek popoldne so se ustvarjalci v knjižnici srečali s strokovnim ocenjevalcem Samom Dražumeričem, literarnim mentorjem iz Novega mesta, ki tudi sam piše pesmi in prozo. V uvodnem delu je pripravil zelo zanimivo predavanje o tem, kako napisati dobro pesem ali dobro zgodbo, v nadaljevanju pa je literatom podal svoje strokovno mnenje o njihovem literarnem ustvarjanju. Pri natečaju so sodelovali: Amon Antonija, Andrejka Kavčič Romana, Babič Mladen, Balaževič Terezija, Basarac Lidija, Bukovec Monika, Cvirn Ivana Jana, Hribar Karmen, Kapele Jožica, Korponai Ivan, Logar Berta, Lovrin Terezija, Mervar Nace, Miklič Marinka Marija, Mušič Anica, Novak Milan, Ogulin Katarina, Perme Anica, Planinc Marija, Povše Rezka, Reščič Lucija, Steković Milica, Štraus Albina Sonja, Vidmar Anica, Vladić Vladimira in Volf Izidor.

Ob 19. uri so se preselili v Cerkev Svetega Duha, kjer je potekala sklepna literarna prireditev, na kateri so člani gledališke skupine ZIK Črnomelj prebirali pesmi in odlomke proznih del vseh 26 avtorjev in na kateri so bili razglašeni tudi 3 najboljši avtorji po izboru strokovnega ocenjevalca: Jožica Kapele iz Semiča, Nace Mervar iz Straže in Rezka Povše iz Novega mesta.

Za odlično glasbo je poskrbela harfistka in pevka Zvezdana Novaković, program pa je povezoval Jaka Birkelbach. Ob tej priložnosti je izšla tudi knjižica Lepota besede 12, v kateri so zbrani prispevki udeležencev literarnega natečaja.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj