Na vsebino

Skupina "Mravljice" na izlet z vlakom

V dveh tednih smo se, v okviru projekta Trajnostna mobilnost v vrtcu in šoli, že veliko naučili. Vsak dan smo v vrtec hodili peš in tako skrbeli, da je naš Beli zajček postajal vse bolj čist in bel. Učili smo se pesmice in deklamacije, pogovarjali o prometu, o zdravju, igrali se na temo promet v igralnici in zunaj.

V četrtek popoldne smo se otroci skupine »Mravljice« z družinami in vzgojiteljicami, iz vrtca Sonček Semič, odpravili na izlet v Črnomelj. Za prevozno sredstvo smo si izbrali vlak. Pol ure pred prihodom vlaka, smo se zbrali na železniški postaji.

Ogledali smo si postajo, kupili vozovnico in skupaj pričakali vlak. Minute so se počasi premikale.

No, pa smo ga končno zagledali, prihajal je iz Novega mesta. Brž smo se povzpeli nanj, poiskali prostor za sedenje in že se je slišalo tu, tu.

Vožnja je hitro minila. Na postaji v Črnomlju smo si pogledali križanje vlakov, celotno postajo ob pogovoru s prometnikoma in lokomotivo v parku pod železniško postajo.

Za izletniško malico smo si izbrali sladoled.

Domov smo se vrnili veseli, z nepozabnim doživetjem in željo, da izlet z vlakom ponovimo

Vir: Vrtec Sonček Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj