Na vsebino

Smuka na Gačah bo nekaj evrov dražja

Jesen na smučišču Gače skozi fotografski objektiv Uroša Novine.
Jesen na smučišču Gače skozi fotografski objektiv Uroša Novine.

Največji smučarski centri so začeli predprodajo smučarskih vozovnic, ki so v tem času ponekod nekoliko cenejše kot lani v redni prodaji. Redne cene vozovnic za odrasle bodo letos večinoma presegle 40 evrov, kar je predvsem posledica visoke rasti cen energentov v zadnjem obdobju.

Na dolenjsko-belokranjskem smučišču Gače, kjer lani niso dvignili cene, bodo vstopnice letos dražje za približno osem odstotkov. S predprodajo vozovnic so začeli 1. oktobra, potekala pa bo vse do konca meseca. V tem času je dnevno vozovnico za odrasle mogoče kupiti za 22 evrov, medtem ko bodo karte v redni prodaji letos dražje, in sicer 26 evrov. Mladinska dnevna vozovnica v predprodaji stane 19 evrov, otroška pa ostaja na ravni lanskih 15 evrov. Po 31. oktobru bosta obe dražji za dva evra.

Sezonska smučarska vozovnica za odrasle je na Gačah trenutno na voljo za 179 evrov, mladinska za 169 evrov, otroška pa za 139 evrov. Na voljo je tudi sezonska vozovnica, ki velja izključno med delovnimi dnevi. Za odrasle stane 159 evrov, za mladince 149 evrov, za otroke pa 129 evrov. V redni prodaji bo za sezonsko vozovnico za vse dni v letu za odrasle potrebno odšteti 350 evrov, za mladince 300 evrov, za otroke pa 250 evrov. Sezonska vozovnica, ki velja izključno med delovnimi dnevi, bo v redni prodaji za vsako starostno kategorijo 100 evrov cenejša.

Prebivalci občin podpornic smučišča, kamor sodijo tudi vse tri belokranjske občine, imajo 10-odstotni popust.

Če jim bo na Gačah uspelo urediti tudi tekaško progo, kot so si zamislili, bo tudi ta letos plačljiva. Gre za 2,4-kilometrsko in 4,6-kilometrsko tekaško progo. Dnevna vozovnica za tek na smučeh bo stala 5 evrov. Toliko bo treba odšteti tudi za dnevno vozovnico za sankališče.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj