Na vsebino

Sofinancirajo sterilizacije in kastracije mačk ter psov

Občina Semič se že leta srečuje s problematiko zapuščenih živali, zato so v letu 2020 pričeli s projektom sofinanciranja sterilizacije in kastracije prostoživečih mačk in psov v lasti občanov. Slednji so se na projekt odzvali nad pričakovanji, zato so se na občini odločili zagotoviti sredstva za ta namen tudi v letošnjem proračunu.

Občani lahko cenovno ugodnejše pogoje posegov koristijo od 10. marca do 15. novembra 2022 oziroma do porabe sredstev pri izbranima izvajalcema veterinarskih storitev v Beli krajini. To sta Belokranjska veterinarska služba Črnomelj ter Veterinarska ambulanta Črnomelj.

Posameznemu gospodinjstvu se sofinancira storitev za največ dve živali. Za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk ter psov morajo lastniki izpolnjevati pogoj stalnega in tudi dejanskega prebivališča v občini Semič.

Poseg sterilizacije ali kastracije živali po tem pozivu je sofinanciran v višini 30 evrov za mačke oziroma 50 evrov za pse.

Za izvedbo storitev pri izbranima izvajalcema se je potrebno pred posegom naročiti:

  • Belokranjska veterinarska služba na (07) 305 11 84 in 041 638 104,
  • Veterinarska ambulanta Črnomelj na 08 20 59 522 in 040 269 779.

Prijavni obrazec najdete v spodnji priponki.

Priponke

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj