Na vsebino

Šola naših babic in dedkov (kulturni dan)

Učenci tretjih razredov so danes imeli kulturni dan z naslovom Šola naših babic in dedkov. V razred smo povabili babice in dedke, da nam predstavijo svoj vsakdan v šoli.

Povabilu sta se odzvala babica Bora Štrausa, učenca iz 3. b razreda, in dedek Neja Požka, učenca iz 3. a razreda. Tretješolci so preko pripovedi dedka oz. babice spoznali, kako so otroci v preteklosti preživljali otroštvo. Najbolj jih je zanimalo, kdaj so hodili v šolo, kakšna je bila šola takrat, koliko učencev je bilo v razredu, katere predmete so imeli na urniku, ali so imeli v šoli malico in kosilo, od kdaj do kdaj je trajal pouk, ali so imeli toliko počitnic, kot jih imajo otroci sedaj itd. Z napetimi ušesi so prisluhnili, ali so bili v preteklosti učitelji res tako strogi, kot pravijo, ter kakšne kazni so doletele tiste, ki so se neprimerno vedli.

V nadaljevanju dneva dejavnosti so na plakatih zbrali podatke, pridobljene na podlagi intervjujev z babicami/dedki/prababicami, ki so jih opravili doma. Ob koncu kulturnega dne je sledila predstavitev plakatov.

Babici in dedku obeh učencev se zahvaljujemo za njun obisk.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj