Na vsebino

Šola v naravi, 7. razred OŠ Loka Črnomelj – 3. dan

Dnevi v šoli v naravi v Osilnici hitro minevajo. Po posameznih razredih imamo različne dejavnosti, zato imamo danes za vas več poročil o dogajanju.

Pohod do Zgornjega Čačiča

V sredo zjutraj smo vstali, pojedli zajtrk in odšli na pohod do Zgornjega Čačiča.

Pot smo začeli pred hotelom Kovač. Vzpenjali smo se uro in pol, vmes pa smo se dvakrat ustavili. Videli smo Loško steno, ki je zelo nevarna za plezalce in jadralne letalce. Blizu se nahaja tudi del gozda genska matica bukev, kamor je vstop prepovedan. Tam živi modrordeči hrošč alpski kozliček in sova kozača. Gozd je znan po podrasti, bogati s čemažem. Pot do Čačka je bila strma. Vreme je bilo zelo lepo. Med potjo smo videli nekaj živali. Nadaljevali smo pot v dolino ter občudovali razgled. Tam smo se tudi fotografirali. V vasi Padovo nam je vodička predstavila izvirno zgodbo o Petru Klepcu.

Naredili smo čudovit krog po občini Osilnica.

Lara in Vita, 7. b

Pohod ob Čabranki in Kolpi

V sredo dopoldne smo se odpravili na pohod z učiteljicama Ireno in Heleno. Bilo je zelo zanimivo.

Pri Zamostu smo prečkali reko Čabranko in prišli na Hrvaško. Cesta ob reki nas je vodila po obrobju narodnega parka Risnjak. Ob poti smo spoznali veliko rastlin. Krajši postanek smo imeli ob sotočju Čabranke in Kolpe. Pot smo nadaljevali ob Kolpi. V vasi Hrvatsko smo se povzpeli do cerkvice. Poleg je bilo tudi pokopališče in ugotovili smo, da lahko grobove ločimo po premoženju. Nekateri so bili iz marmorja, drugi pa iz kamna. Pot nam je prečkal živahen močerad.

Navdušila sta nas jesenska pisanost narave in lepo vreme z modrim nebom.

Larisa in Lara, 7. c

Sredine popoldanske dejavnosti

Po kosilu smo se učenci razdelili v tri skupine. Prva je spoznavala lastnosti rastlin, druga je izvedla analizo reke Čabranke, učenci tretje skupine pa smo se odpravili na orientacijski pohod.

Razdelili smo se v skupine in s pomočjo zemljevida iskali točke v okolici Osilnice. Na vsaki točki nas je pričakalo vprašanje, vezano na okolico, njene značilnosti in kulturo. Za pomoč smo se lahko obrnili tudi na domačine, ki so nam z veseljem pomagali.

Po popoldanski malici smo imeli zanimivo predstavitev ob projekciji o življenju prebivalcev iz okolice Osilnice v preteklosti.

Preživeli smo zabavno popoldne.

Aneja, 7. c

Vir: OŠ Loka Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj