Na vsebino

Šole bodo še danes in jutri zbirale prijave za subvencionirane malice in kosila

Čeprav šole in vrtci ostajajo zaprti, bodo marsikje kuhinje obratovale. Več kot 150.000 otrok ima namreč subvencionirano prehrano, za mnoge je to celo edini topli obrok dneva. Šole bodo še v soboto in nekatere tudi v nedeljo zbirale prijave za malice in kosila, zato bo šele na začetku prihodnjega tedna jasno, koliko otrok jih bo izkoristilo. Na Zvezi prijateljev mladine pa opozarjajo, da vsak dan dobijo po kar 200 prošenj za pomoč.

Brezplačni topli obrok pripada učencem in dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred, oziroma 2. razred državne štipendije).

Učenci (starši) se na topli obrok prijavijo na šoli, ki jo obiskujejo. Šola preveri upravičenost do brezplačnega obroka v CEUVIZ.

Preverite spletno stran šole, ki jo obiskuje vaš otrok in preverite navodila za prijavo. Prijavite se lahko samo še danes in jutri!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj