Na vsebino

Splošna bolnišnica Novo mesto skozi čas

V restavraciji novomeške bolnišnice so odprli fotografsko razstavo Splošna bolnišnica Novo mesto skozi čas, ki je uvod v niz dogodkov, s katerimi obeležujejo 130-letnico delovanja regijske bolnišnice. Med njimi izpostavljajo saditev dreves ob svetovnem dnevu Zemlje, slavnostno akademijo ob 130. obletnici bolnišnice (22. maj) in dan odprtih vrat ob svetovnem dnevu varnosti pacientov (17. september).

Razstava Splošna bolnišnica Novo mesto skozi čas je vizualno potovanje, ki obeležuje bogato zgodovino in neprekinjen razvoj bolnišnice od njenih začetkov leta 1894 pa do danes. Skozi obsežno zbirko fotografij predstavljajo razvoj kadra, infrastrukture in tehnologije skozi desetletja.

"Razstava ni zgolj poklon naši bogati preteklosti, ampak je tudi praznovanje naše trenutne strokovnosti in vizija naše prihodnosti. Razstava se lepo poda tudi geslu letošnjega svetovnega dneva zdravja Moje zdravje, moja pravica," so sporočili z novomeške bolnišnice.

Razstava s predstavitvijo ključnih mejnikov, od ustanovitve prve moške in ženske bolnišnice na Dolenjskem, prek razvoja specializiranih oddelkov, do uvajanja naprednih medicinskih tehnologij, ne le izpostavlja neprekinjeno predanost izobraževanju, strokovnemu razvoju, etični zavezanosti, globoki empatiji in trdnemu zaupanju med bolnišničnim osebjem in pacienti, ampak poudarja tudi zavezo zagotavljanju odličnih delovnih pogojev za zaposlene in vrhunski oskrbi za paciente, pravijo v bolnišnici.

Razstava bo v bolnišnični restavraciji na ogled vse do decembra, del razstave pa si lahko ogledate tudi na panojih ob pešpoti do glavnega vhoda v bolnišnico.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj