Na vsebino

Spodbudno predavanje Sanele Banović

V Tednu otroka smo v Kulturnem centru Semič gostili prisrčno zdravnico Sanelo Banović, ki je Slovenijo že pred leti navdušila z javno izpovedanimi vrednotami in preprostimi nasveti za zdravje in dušno srečo. Slovenski javnosti se je predstavila tudi s knjigo Spodbude, v kateri si lahko preberemo njeno osebno zgodbo o družinskih stiskah, veselju, bolečini ter ljubezni do Sarajeva.

Avla Kulturnega centra Semič je bila polna do zadnjega kotička. Sanela nas je navdušila s svojimi izkušnjami, s svojim strokovnim znanjem, s preprostostjo, iskrenostjo in humorjem. Govorila je o svojih izkušnjah pri delu, kjer se srečuje z umirajočimi, z mladimi ljudmi, ki ne najdejo smisla v življenju in naredijo samomor. Veliko je govorila tudi o zelo pozitivnih izkušnjah o prijateljstvu, pomoči in spoštovanju.

Skoraj dveurno predavanje je hitro minilo. Sanela nam je povedala veliko življenjskih resnic, ki si jih velja zapomniti. Velja si zapomniti, da smo vsi ljudje med seboj povezani in eden brez drugega ne moremo, zato moramo gojiti lepe odnose s soljudmi, v življenju sta zelo pomembna smisel in upanje, to nas ohranja žive in zdrave.

Predavanje smo v Tednu otroka organizirali: KC Semič, Knjižnica Črnomelj, JSKD OI Črnomelj in OŠ Belokranjskega odreda Semič z vrtcem Sonček.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj