Na vsebino

Vrsta pridobitev za Vajdovo ulico v Semiču

Nove pridobitve je skupaj s krajani namenu uradno predala županja Polona Kambič.
Nove pridobitve je skupaj s krajani namenu uradno predala županja Polona Kambič.

V Semiču so v okviru praznovanja občinskega praznika včeraj uradno odprli fekalno kanalizacijo, prenovljeni vodovod in asfaltirano javno pot na Vajdovi ulici. Semiška občina je za vse naložbe skupaj odštela nekaj manj kot 57.000 evrov. Naložbene stroške je v glavnini pokrila sama, del tudi s prispevki krajanov.

Po občinskih podatkih so leta 2021 začeli gradnjo sekundarnega voda fekalne kanalizacije na Vajdovi ulici, smer Padar. Na novo so zgradili 150 metrov kanalizacijskega voda, prenovili so 100 metrov vodovodnih cevi in hišnih priključkov. Ker so dela potekala po cestišču, ki je bilo potrebno obnove, so hkrati z gradnjo kanalizacije in omenjeno vodovodno prenovo na novo asfaltirali še 150-metrsko cestišče.

Izgradnja kanalizacije je znašala 29.254 evrov, pri čemer je obnova cestišča stala kar 11.500 evrov. Stroški obnove vodovoda so znašali 10.272 evrov, tako je skupna vrednost del v letu 2021 znašala 40.586 evrov.

V letošnjem letu so nadaljevali s preplastitvijo preostalega dela 145-metrskega cestišča. Vrednost del v letošnjem letu je znašala 16.207 evrov.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj