Na vsebino

Spoznavanje plazilcev in dvoživk

Včeraj smo v Krajinskem parku Lahinja izvedli delavnico, kjer smo spoznavali plazilce in dvoživke, ki bivajo v parku. Zelo poučna delavnica je navdušila najmlajše obiskovalce parka. Naučili smo se, da je z plazilci in dvoživkami potrebno ravnati pazljivo, kljub temu, da v večini primerov niso nevarne za človeka. Na sprehodu skozi park, smo spoznali močerada, pupke, hribskega urha, slepca. Kač žal nismo našli, morda pa naslednje leto.

Delavnico smo izvedli v sodelovanju z herpatološkim društvom, hvala Katji in Neži za zanimivo in poučno spoznavanje dvoživk in plazilcev.

Pozno popoldne pa smo izvedli fotodelavnico, kjer smo spoznavali zunanja stara kmečka opravila. Izvedeli smo, da se je mnogo stvari spremenilo, da so določena opravila sedaj mnogo lažja kot so bila nekdaj. Zvedeli smo tudi, da je večina opravil izginilo iz vsakdanjika in pa tudi to, da se je okolica parka na nekaterih točkah zelo spremenila. Predvsem pa smo ugotovili, da je nekdaj bilo več solidarnosti, da so si ljudje več pomagali.

Za izvedbo delavnice se zahvaljujemo Barbari Turk Niskač. Prav tako pa tudi lokalnemu prebivalstvu, ki se je pri izvedbi delavnice sodelovalo.

Vir: Krajinski parka Lahinja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj