Na vsebino

Srebrni znak civilne zaščite Marjetki Papež

Dobitniki priznanj CZ, Marjetka Papež skrajno levo
Dobitniki priznanj CZ, Marjetka Papež skrajno levo

Ob dnevu civilne zaščite je včeraj na Brdu pri Kranju potekala tradicionalna slovesnost, na kateri so podelili nagrade in priznanja za minulo leto. Komisija za nagrade in priznanja civilne zaščite se je letos odločila za podelitev 306 priznanj, poleg kipca še 140 bronastih, 89 srebrnih in 40 zlatih priznanj in 36 plaket. Priznanja so podelili tudi za zasluge gašenja požara na Krasu, ki je bil največji izziv lanskega leta. Med prejemniki letošnjih priznanj je tudi Črnomaljka Marjetka Papež, ki je prejela srebrni znak Civilne zaščite. Najvišje priznanje, kipec civilne zaščite je za svoje 50-letno delo kot gorski reševalec prejel Tonček Smolej.

Zbrane je na slovesnosti nagovoril minister za obrambo Marjan Šarec, ki je poudaril pomen dobre opreme in usposabljanja, predvsem pa pomen duše in srca pripadnikov sil zaščite in reševanja. "V vseh teh letih se je zvrstilo nešteto dogodkov, kjer je bilo potrebno posredovati. V teh letih smo si nabrali tudi veliko izkušenj. Veliko smo doprinesli državi zato, da lahko živimo varno in v miru," je poudaril minister Šarec.

Priponke

Vir: Ministrstvo za obrambo, foto: Bruno Toič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj