Na vsebino

Srečanje maturantov 1991

Gimnazijski maturanti 1991 smo se ob 30-letnici znova srečali pred šolskimi vrati Srednje šole Črnomelj, na katero nas vežejo lepi spomini. Ravno od tu smo se daljnega leta 1991 polni znanja razkropili v svet in nadaljevali svoje študijske poti. Danes nas najdete po celi Sloveniji, vendar se vsi zelo radi vračamo v Belo krajino.

30-letnico mature smo obeležili tako, kot se za gimnazijce spodobi – raziskovalno, poučno in zabavno.

Vrata Srednje šole Črnomelj nam je odprla Anica Želježnjak in na sprehodu po šolskih prostorih vodila skozi spomine ter anekdote dijaških let. Po ogledu smo se sprehodili do Mestne muzejske zbirke Črnomelj, kjer nam je zgodovinar Janez Weiss slikovito opisal zgodovino mesta Črnomelj in bližnje okolice. Zavili smo tudi do letos odprte Zakladnice doživetij, tradicije in kulture, kjer nas je pričakala Sonja Maver in nam predstavila skrite zaklade Bele krajine.

Sledila je »ekskurzija« z avtobusom. Pot nas je najprej popeljala v Semič, kjer nas je pričakala Alenka Snoj. Ogledali smo si prekrasno Muzejsko hišo Semič in se spoznali z zgodovino kraja. Sledil je obisk Metlike in vinski kleti Prus. Tu smo naše druženje zaključili z večerjo in degustacijo.

Bil je prekrasen dan, poln obujanja prelepih spominov na (noro) mladost, zato komaj čakamo naslednje srečanje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj