Na vsebino

Srečanje podružničnih šol Bele krajine

Na prvi jesenski dan in dan slovenskega športa je potekalo 2. srečanje podružničnih šol Bele krajine. Tokratno srečanje je gostila podružnična šola Štrekljevec, OŠ Belokranjskega odreda Semič. Obiskali so nas učenci in učitelji podružnične šole Suhor (OŠ Metlika), Griblje in Adlešiči (OŠ Loka Črnomelj).

Obiskovalci so si ob prihodu najprej ogledali podružnično šolo Štrekljevec in njeno spominsko učilnico. Srečanje smo nadaljevali na športnem igrišču PGD Štrekljevec. Po uvodnem pozdravu vodje podružnične šole Štrekljevec, učiteljice Simone Ritonija in pomočnice ravnatelja OŠ Semič, Marice Domitrović, se je vsaka šola predstavila s kratkim pevskim ali recitatorskim programom.

Po skupni malici smo se odpravili na pohod do naravne dediščine - kalske luže v vasi Kal, si tam ogledali tudi odtis hudiča v skali, na poti pa veselo klepetali in opazili vsakega kužka.

Ob vrnitvi na igrišče so nas že čakali gasilci PGD Štrekljevec, ki so za učence pripravili tri zanimive predstavitve: varno plezanje, gašenje in prva pomoč ter zaščitna oprema gasilca. Učenci so navdušeno spremljali besede gasilcev, sodelovali pri prikazu pravilnega položaja poškodovancev in preizkušanju opreme. Predstavitve sta ujela tudi ravnatelj OŠ Belokranjskega odreda Semič Tomaž Pavlakovič in ravnatelj OŠ Loka Črnomelj Boštjan Papež.

Vsem učencem in učiteljem podružničnih šol, podravnateljicam in ravnateljema se lepo zahvaljujemo za obisk in druženje ter se veselimo vnovičnega snidenje. Najlepša hvala PGD Štrekljevec za pripravo prostora srečanja. Hvala gasilcem Antonu Kondi, Gašperju Kambiču in Simonu Kamenšku za odlične predstavitve gasilskih dejavnosti in opreme.

Hvala za prijeten dan športa!

Vir: OŠ Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj