Na vsebino

Srečanje župana s predstavniki verskih skupnosti

Včeraj je metliški župan Darko Zevnik na tradicionalnem letnem srečanju sprejel predstavnike verskih skupnosti v občini Metlika. Srečanja so se udeležili Primož Bertalanič iz Župnije Metlika, Peter Miroslavič iz Župnije Podzemelj ter Mihajlo Jozafat Hardi iz Grkokatoliške župnije Metlika.

Župan je predstavnike verskih skupnosti seznanil s projekti, ki so v pripravi oz. se bodo izvajali v kratkem. V pogovoru so se dotaknili različnih tematik, precej časa pa so namenili obnovi sakralnih spomenikov. Župan je prisotne predstavnike verskih skupnosti seznanil, da je Občinski svet na zadnji redni seji sprejel Pravilnik o sofinanciranju obnove stavbne kulturne dediščine v Občini Metlika, na podlagi tega pa bo v kratkem objavljen tudi razpis za sofinanciranje obnove.

Na srečanju, ki je tudi tokrat potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju, se je župan predstavnikom verskih skupnosti zahvalil za konstruktiven dialog in vsem skupaj zaželel dobro sodelovanje tudi v prihodnje.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj