Na vsebino

Srečanje županje s podjetniki in obrtniki občine Semič

V sklopu praznovanja občinskega praznika Občine Semič se je županja Polona Kambič včeraj v Gostilni Pezdirc srečala s podjetniki in obrtniki.

Prisotnim je predstavila realizirane projekte v letu 2022, pri čemer je poudarila pomen sodelovanja vseh deležnikov pri razvoju občine.

Zbrane je poleg županje nagovoril tudi predsednik Območne obrtne zbornice Črnomelj Stanislav Malerič, ki se je dotaknil aktualnih razmer v gospodarstvu. Med drugim je izpostavil energetsko krizo in pri tem prizadevanja zbornice za regulacijo cen. Tudi pomanjkanje delovne sile je pereč problem, ki delodajalce sili k zaposlovanju tuje delovne sile, pri čemer pa so postopki zaposlovanja predolgi.

Sodelavka občinske uprave dr. Iva Konda je predstavila ukrepe iz proračuna Občine Semič, namenjene za pospeševanje malega gospodarstva. Gre za spodbujanje razvoja gospodarstva preko lastnih javnih razpisov, preko zagotavljanja sredstev za izvajanje različnih programov spodbujanja razvoja gospodarstva in preko investicij, ki ustvarjajo osnovne pogoje za razvoj gospodarstva.

V razpravi je tekla beseda o prihodnjem trajnostnem razvoju, ki bo še naprej usmerjen k podjetnosti in inovativnosti. Investirati je treba v mlade, saj so le-ti valilnica novih idej, novih start-upov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj