Na vsebino

110 let Gasilske zveze Črnomelj, prenos dogodka v živo

V četrtek je minilo 110 let od dneva, ko so takratni belokranjski gasilski veljaki sklenili združiti svoje vrste. 13. oktobra 1912 so se na ustanovnem zboru v Črnomlju namreč zbrali zastopniki gasilskih društev iz Črnomlja, Doblič, Dragatuša, Gradca, Metlike, Semiča in Vinice ter soglasno ustanovili Okrajno gasilsko župo, ki se poimenuje Belokranjska gasilska zveza.

Slovesnost ob 110-letnici se je pričela danes ob 10. uri v Kulturnem domu Črnomelj, kjer so na slavnostni seji podelili plakete. Zbrane so ob tem nagovorili g. Leon Behon, v.d. direktorja Uprave za zaščito in reševanje, tovariš Boris Kambič, predsednik GZ Črnomelj in župan Andrej Kavšek.

Ob 16. uri ste vabljeni na svečani mimohod gasilcev, ki se prične pri nekdanji trgovini Veletekstil, ob 17. uri pa bo v Športni dvorani OŠ Mirana Jarca Črnomelj potekala svečana akademija, katere prenos v živo si lahko ogledate TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj