Na vsebino

Srednješolci obiskali Knjižnico Črnomelj

V torek, 7. februarja, so knjižnico obiskali dijaki prvega letnika Srednje šole Črnomelj, ki sodelujejo v projektu Rastem s knjigo. Projekt Rastem s knjigo je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Njegov namen je motiviranje srednješolcev za branje mladinskega leposlovja slovenskih pisateljev in pesnikov ter jih spodbujati k obiskovanje splošnih knjižnic.

V šolskem letu 2010/11 je Javna agencija za knjigo, ki koordinira potek projekta, povabila k sodelovanju tudi dijake prvih letnikov srednjih šol. Projekt poteka v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, osnovnimi in srednjimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, z zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Uradni začetek projekta je 8. septembra ob mednarodnem dnevu pismenosti, priprave nanj pa se pričnejo že spomladi z razpisom, v okviru katerega izberejo mladinski roman, katerega prejmejo dijaki ob obisku knjižnice.

Knjižnica Črnomelj v projektu sodeluje že od začetka; to je od leta 2006.

Ob obisku knjižnice smo dijakom predstavili sam projekt, avtorja izbranega dela, izbrano delo, kratek video film, ki ga posnamejo po izbranem romanu. Predstavili smo jim tudi knjižnico, katalog COBISS, mCOBISS, BIBLOS – prva slovenska eKnjižnica in eKnjigarna, AUDIBOOK, PRESSREADER in se pogovarjali o pomenu branja in dijake povabili k obiskovanju knjižnice.

V šolskem letu 2022/23 so dijaki prejeli mladinski roman Mateje Gomboc Balada o drevesu.

Naše srečanje smo zaključili s podelitvijo knjig in ogledom knjižnice.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj