Na vsebino

Stara Metlika (22)

Vinomer.

Okuli leta 1975. Teritorialci smo bili prevečkrat tam. To je enota za zveze teritorialne obrambe iz Metlike, ki sem ji poveljeval jaz, delovali smo v sklopu Belokranjskega odreda, radiotelegrafisti in telefonisti.

Stoji poročnik (ker sem se poročil z Marijo Rus) v rezervi Jurij Matekovič. Poleg mene je na levi strani Anton Geršič (žal pokojni), po domače Pintarjev iz Suhora. Na moji desni strani Vlado Petric iz Ravnac, pred njim pa, znam, da je bil trgovec, najbrš se piše Štefanič, direktno pred mano v liniji je Tone Klemenčič, poročen z Jožico Nemanič, Martinovo sestro, ki je bil v Beti šofer, živi na Hrvaškem, okolica Kamanja. Zelo slabo vidi. Rekli so mu " Klempo " tudi njegovemu sinu pravijo tako. Fajn dečko. Pred Tonetom Geršičem (kaže hrbet) je lahko Tine Jaklič iz Križevske vasi (je jako pil) ali Branko Petkovič-Piont. Na skrajni levi, brez kape je Janez Brinc (ima slušalke na ušesih), mož od Jožice Šuklje, brat od moje sodelavke Mimice-Marije Horvat (žal pokojne pred kratkim), mož Ivan Horvat. Poleg Janeza Brinca, na zvezi z radijsko postajo (s kapo in slušalko na ušesih) je Ferdinad-Ferdo Potočnik iz Gradaca, harmonikar, (na mogih ohcetih je špilal). Tudi on je žal že pokojni. Na skrajni desni na stolu ja pa pletenka, ki jo čuva nabita puška. Prvo služba pol pa družba. Izza slike (ni vidno) nas pa na štokrletu čaka odojček, ki je pal za slobodo. Druga slika pa govori sama za sebe.

Vir: Stara Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj