Na vsebino

Status Metlika je letošnja bronasta gazela

Letošnja dolenjsko-posavska gazela, družba Status iz Metlike, je bronasta slovenska gazela 2022. Gre za družinsko podjetje, ki že dobrih 25 let ustvarja inovativne pripomočke za dom. Priznanje sta na sinočnji podelitvi v ljubljanskem Cankarjevem domu prevzela direktor Statusa Metlika Marko Čulig in prokuristka Ana Čulig.

Po Dnevnikovi obrazložitvi Status odlikuje sposobnost, da prisluhne trgu skozi celotno verigo vrednosti in se na tržna predvidevanja odzove smelo. Kultura 50-članskega kolektiva temelji na strasti, inovativnosti in tehnologiji, vodi pa jih ideja razvijati izdelke.

Metliško podjetje je leta 2018 zaradi krize občutno zmanjšalo zaloge. Obratno so se v letu 2020 odločili za nakup vseh možnih surovin - tudi za ceno najema skladišča - samo da so imeli na voljo dovolj osnovnih sestavin za proizvodnjo. Obe poslovni potezi pa sta se izkazali za zmagoviti. Kolektiv vodi ideja razvijati izdelke, ki življenje olajšajo in ga naredijo lepšega. O svoji blagovni znamki in izvirnih pripomočkih razmišljajo poglobljeno in skozi vrednote, so izbiro nagrajenca ob podelitvi priznanja dolenjsko-posavska gazela 2022 še utemeljili na Dnevniku.

Zlata gazela 2022 je postalo podjetje Pišek - Vitli Krpan iz Šmarij pri Jelšah. Srebrna gazela pa je šla letos v roke podjetju Etrel iz Grosupljega.

Med nominiranci so bile še gazela podravsko-pomurske regije Benko-tehna Puconci, primorsko-notranjska gazela Sodimex in gorenjska gazela Nimrod.

Projekt Gazela poteka od leta 1991, s šestimi regijskimi in nacionalnim izborom pa je nadgrajen od leta 2001. Časopisna družba Dnevnik je projekt sprejela pod svoje okrilje ob koncu leta 2005. Lani je naziv zlate gazele prejelo podjetje EKWB iz Komende, srebrna je šla v roke podjetju Pišek - Vitli Krpan, bronasta pa podjetju Marmor Hotavlje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj