Na vsebino

Stavka v semiški Iskri

Sindikat SKEI (podpisanih je 6 podružnic le-tega) je konec novembra upravi podjetja Iskra d.o.o. podal pobudo za izplačilo nagrade zaposlenim ob koncu leta 2020. Pobudo so tudi utemeljili (glej prilogo spodaj) in pričakovali, da se zaposlenim izplača nagrada v višini ene minimalne plače v Republiki Sloveniji.

Uprava je slab mesec pozneje (22.12.2020) sprejela sklep o izplačilu za poslovno uspešnost družbe v letu 2020, s tem, da se izplačilo posamezniku zaradi odsotnosti z dela, ki ni dopust ali bolniška/karantena zaradi okužbe s korono, zniža po določenem kriteriju.

Semiškemu sindikatu se ocena, da je Iskra Semič samo 85% v doseganju plana in s tem nagrada ovrednotena na 50€ v bruto znesku, ne vidi primerna in zato so se odločili za stavko.

V prilogi lahko prisluhnete izjavi Marinke Dragovan in Matije Skala, pripeli pa smo tudi dva dokumenta; predlog in sklep o izplačilu nagrade.

Zvočni zapis

  • - Matija Skala, predsednik sindikata

  • - Marinka Dragovan, predstavnica delavcev obrata 4

Priponke

Vir: Radio 1

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj