Na vsebino

ŠTD Vinica – Izlet v Brno 2017

Že peto leto zapored smo člani ŠTD Vinica pripravili izlet za svoje člane. Letos smo se odpravili v Brno.

Start je bil že v petek v zgodnjih jutranjih urah. Nočna vožnja je potekala mimo Ljubljane, Graza, Dunaja in vse do češke meje. Po prečkanju češke meje, smo se najprej ustavili v kraju Slavkov u Brno ali Austerlitz, kjer smo si pogledali znamenitosti Napoleonove bitke (''bitka treh cesarjev pri Austerlitzu'') in videli spominsko obeležje na bojnem polju. Zatem je sledila vožnja v Brno in ogled muzeja znanih traktorjev Zetor, katerih sedež firme je v Brnu. Po končanih ogledih smo se odpeljali do hostla, kjer smo se namestili v sobe in popoldne izkoristili še za ogled pivovarne ''Starobrno'' in večerni sprehod po božičnih trgih, na katerih ne manjka domačih dobrot.

V soboto dopoldne smo člani ŠTD Vinica izkoristili za voden ogled mesta in gradu, popoldne pa smo vsak posebej uživali na svoj način. V večernih urah smo si vsi skupaj ogledali mesto na malo drugačen in bolj sproščen način. Imeli smo ogled mesta s tramvajem, na katerem smo si privoščili kozarec domačega piva in uživali ob pogledih na okrašeno Brno.

V nedeljo pa je sledila pot domov, proti zasneženi Sloveniji, vsi člani ki smo se udeležili izleta, smo bili nad videnim zadovoljni in smo v en glas sporočili, da komaj čakamo kam nas ŠTD Vinica popelje prihodnje leto.

Vir: ŠTD Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj