Na vsebino

Tajda Klobučar prejela Prešernovo nagrado za študentke in študente

Prešernovo nagrado za študentke in študente Univerze v Ljubljani podeljujejo za izjemne dosežke na področju znanosti in umetnosti.

Tajda Klobučar se je z matičnimi celicami in molekularno biologijo srečala med praktičnim usposabljanjem v Nemčiji. Vpisana je na doktorski študij v skupini prof. dr. Jerneja Uleta na Kemijskem inštitutu. Rezultati njene magistrske naloge, pripravljene pod mentorstvom doc. dr. Jerneja Ogorevca in somentorja dr. Simãoja Joséja Teixeira da Roche, so pripomogli k razumevanju specifičnih epigenetskih napak, ki se pojavijo med reprogramiranjem odrasle celice v »matično« in predstavljajo eno od preprek, ki onemogočajo redno uporabo induciranih pluripotentnih matičnih celic v personalizirani medicini.

Tajda je prejela Prešernovo nagrado za študentke in študente za "Karakterizacijo napak v genomskem vtisnjenju med reprogramiranjem mišjih celic".

Čestitke, Tajda!

Vir: Univerza v Ljubljani

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj