Na vsebino

Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici, Teja Butala

V Knjižnici Črnomelj smo včeraj pričeli s tretjo sezono likovnega natečaja za učence in dijake belokranjskih šol. Strokovna komisija, katero so sestavljali akademski slikar Robert Lozar ter prof. lik. umetnosti Špela Vraničar in Jasmina Strugar, je novembra 2018 izbrala 7 kandidatov, kateri se bodo s svojimi deli predstavili na mesečnih razstavah v knjižnici.

Prva se nam je s svojimi likovnimi in fotografskimi deli predstavila učenka 9. razreda OŠ Loka, Teja Butala.

Teja najraje riše s svinčnikom ali barvicami, motivika njenih risb in slik pa je domišljijska oz. prikazuje najstniške misli in težave. Pred dobrima dvema letoma pa se je nekoliko bolj navdušila tudi za fotografijo. Na likovnem področju se je udeležila natečajev extempore, Kiparske kolonije mladih ter Evropa v šoli. Na področju fotografije pa je sodelovala na natečaju toplina lesa, ki je služil kot pred izbor za državno tekmovanje, na katerem je dosegla 5 mesto.

Tudi v tretji sezoni mesečnih razstav bodo za glasbeno popestritev poskrbeli mladi glasbeniki iz GŠ Črnomelj. Tokrat se nam je predstavil kitarist Jure Bošnjak, kateri deluje pod mentorstvom prof. Janeza Ostreliča.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj