Na vsebino

Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici

Včeraj smo v Knjižnici Črnomelj odprli razstavo v sklopu natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici. Njen namen je ponuditi mladim talentiranim učencem in dijakom možnost, da se s svojimi likovnimi deli predstavijo širši javnosti. Svoja dela je na ogled postavila Alja Deržaj, učenka 9. razreda OŠ Komandanta Staneta Dragatuš. Aljo likovno ustvarjanje navdušuje že od otroštva, ko je pri risanju opazovala svojo starejšo sestro. Do pred kratkim je najraje risala z barvicami, sedaj pa slika tudi s tempera barvicami. Motivi na njenih slikah so predvsem osebe, npr. najljubši pevci, ter tudi živali in različni predmeti. Motivacijo za slikanje ji dajejo filmi in tudi pesmi. Alja že od 6. razreda hodi na extempore, udeležila pa se je tudi 8. bienala otroške ilustracije in Europe v šoli. Njena mentorica v šoli je prof. Jasmina Strugar.

Veseli smo, da v programu že tretjo sezono sodelujejo tudi glasbeniki iz Glasbene šole Črnomelj. Tokrat sta nastopila na trobenti Leon Pavlinič, kateri deluje pod mentorstvom Toneta Kralja, ter saksofonist Aljaž Mihelčič, čigar mentor je Rudi Javornik. Oba glasbenika je na odprtju razstave spremljal korepetitor, gospod Andrej Kunič.

Omenjena razstava bo v prostorih knjižnice na voljo do 20.marca.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj