Na vsebino

Tartinijeva duša, godalni koncert ob Svetovnem dnevu glasbe 2022

Včeraj, 1. oktobra 2022, je bil Svetovni dan glasbe. Ob tem dnevu sta Kulturni center Semič in Glasbena šola Črnomelj pripravila koncert z naslovom “Tartinijeva duša”.

Zbrani publiki se je najprej predstavil simfonični orkester Cantabile. Orkester ima za sabo že več kot 120 koncertov. Nastopal je v 35 različnih mestih po Sloveniji in tujini, od tega imajo kar 11 odmevnih nastopov v Cankarjevem domu v Ljubljani. S solistkami Anušo Jurjavčič, Ano Gašperič in Živo Vrlinič so se včeraj predstavili z dvema Tartinijevema skladbama.

Godalni orkester Veris, ki je del Festivala Veris, je sestavljen iz učencev in profesorjev iz različnih glasbenih šol, med katerimi so tudi učenci in učitelji Glasbene šole Črnomelj. Zbranemu občinstvu so zaigrali domisleno izbran repertoar, ki je obsegal starejša klasična dela in priredbe popularnih uspešnic zadnjega časa. Njihovo igranje so poslušalci izredno dobro sprejeli in ob zaključku koncerta celo zapeli z nastopajočimi.

Velike zasluge za to je imel, seveda poleg odličnega orkestra, Marjan Grdadolnik dirigent obema orkestroma in seveda občinstvu v dvorani.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj