Na vsebino

Tatovi bakra uničili opremo, motena bo oskrba s pitno vodo

Foto: Komunala Črnomelj
Foto: Komunala Črnomelj

Nekatere objekte v lasti Komunale Črnomelj so danes ponoči obiskali nepridipravi, ki so s seboj odnesli nekaj bakra, ki je opravljal funkcijo prevajanja električne energije za potrebe oskrbe prebivalcev s pitno vodo.

Zaradi uničenih krmilnih in napajalnih kablov ter krmilne omare, bo zato na objektih vodooskrbe na Doblički gori in Rodinah od 27. marca naprej lahko občasno motena oskrba s pitno vodo v naseljih, ki so odvisna od višinskega vodovoda. To so Grič pri Dobličah, Doblička Gora, Mavrlen, Stražnji Vrh, Rožič Vrh, Naklo, Rodine, Sela pri Otovcu, Otovec in Tanča Gora.

V občini Semič pa lahko občani pričakujejo motnje pri oskrbi s pitno vodo v naseljih Črmošnjice, Srednja vas, Brezovica pri Črmošnjicah, Blatnik pri Črmošnjicah, Vrčice, Sela pri Vrčicah, Osojnik, Brezova Reber, Maline pri Štrekljevcu, Praproče, Sodji Vrh, Gradnik, Štrekljevec, Kal, Omota, Hrib pri Cerovcu, Cerovec pri Črešnjevcu, Črešnjevec pri Semiču, Krvavčji Vrh ter v semiških ulicah Pod vrhom, Gaber, Smuška cesta, Pod Primožem, Kolodvorska cesta, Roška cesta, Stara gora, Srednja pot, Ulica dr. Derganca, Krč, Med vinogradi, Anzlova gora, Trdinova pot in Cesta v bukovje.

Na Komunali Črnomelj so ob tem še zapisali, da urejajo oskrbo z vodo iz nadomestnega pitnega vira, vzpostavljena pa bo v najkrajšem možnem času. Celovita sanacija nastale škode pa bo dolgotrajna in predvsem draga, zato občane prosijo za razumevanje.

Vir: Komunala Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj