Na vsebino

Tatovi se bodo greli ob peči; pri prevozu migrantov ujeli Estonca

V ulici Anzlova Gora nad Semičem so v zadnjih dneh nepridipravi vlomili v vikend in odnesli litoželezno peč na drva, vredno okoli 450 evrov.

V nedeljo zvečer so metliški policisti v Drašičih ustavili osebni avtomobil estonskih tablic, ki ga je vozil 44-letni državljan Estonije. V postopku so ugotovili, da ima v avtu še pet državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Tujca so pridržali in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopki z državljani Sirije še niso zaključeni.

Od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj so policisti novomeške policijske uprave sicer obravnavali 317 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Večina je bila prijetih na območju Posavja, 39 pa na območju policijske postaje Metlika (Čurile, Metlika, Drašiči) in tri na območju policijske postaje Črnomelj (Vinica).

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj