Na vsebino

Tečaj za pridobitev digitalnega bona le za peščico

Vpis bo v prostorih Ljudske univerze ZIK Črnomelj. Foto: ZIK
Vpis bo v prostorih Ljudske univerze ZIK Črnomelj. Foto: ZIK

Poročali smo že, da je Služba vlade za digitalno preobrazbo v začetku preteklega tedna objavila seznam izvajalcev izobraževanj, v katere se bodo morali vključiti starejši od 55 let, če bodo želeli izkoristiti bone 22 za nakup računalniške opreme. Nekateri bodo z zbiranjem prijav začeli v prihodnjih dneh, medtem ko so pri nekaterih vsa razpoložljiva mesta že zapolnjena.

V Beli krajini je izvajalec digitalnih usposabljanj, ki so pogoj za pridobitev digitalnega bona '22, Zavod za izobraževanje in kulturo (ZIK) Črnomelj. Tam so danes sporočili, da bodo kljub več kot 10 tisoč upravičencev do bona, po razpisu lahko izvedli zgolj za 71 oseb. Usposabljanja bodo izvajali v Črnomlju, Metliki in Semiču.

Vpis v programe usposabljanj bodo izvedli v petek, 12. avgusta, ob 9. uri, v prostorih Ljudske univerze ZIK Črnomelj na Kolodvorski 32c v Črnomlju. Na tečaj se lahko neposredno pri izvajalcu izobraževanj vpišejo vsi, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji in so 12. marca letos dopolnili 55 let ali več. S seboj je potrebno imeti osebni dokument.

Nekateri izvajalci, ki so z zbiranjem prijav že začeli, medtem opozarjajo, da zaradi izredno velikega zanimanja za prijavo in omejenega števila razpisanih mest prihaja do nezadovoljstva in celo groženj njihovim sodelavcem s strani oseb, ki so ostale brez možnosti prijave.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj