Na vsebino

Teden otroka pričeli s pravljico o izgubljenem črvičku

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Soorganizatorji letošnjega Tedna otroka (Kulturni center Semič, Knjižnica Črnomelj, OŠ Semič, Vrtec Sonček Semič in JSKD OI Črnomelj) smo v Kulturnem centru Semič, v ponedeljek gostili mlado belokranjsko avtorico Anjo Golobič, avtorico zelo lepe, zanimive in poučne jesenske pravljice.

Slikanica je avtorsko delo, saj je Anja sama napisala zgodbo in jo tudi ilustrirala. Zgodbico ji je pripovedovala mama, ko je bila še majhna in že takrat si je obljubila, da ko bo velika, da bo pravljico zapisala. Veseli smo, da ji je uspelo in da bo z njo tudi v prihodnosti razveseljevala otroke.

Anja je profesorica matematike na OŠ Loka Črnomelj, v prostem času izdeluje nakit in veliko časa posveča hčerki Alji, s katero radi ustvarjata in uživata.

Na našem pravljičnem srečanju se nam je Anja najprej predstavila, potem pa je zgodbo prebrala ob glasbi in ob projekciji ilustracij. Sledila je delavnica, na kateri so otroci pobarvali črvička, ga izrezali, mu prilepili gibljive oči in ga nalepili na kartonček, ki jim bo služil kot knjižna kazalka.

Pravljično urico je obiskalo zelo veliko število otrok in staršev, kar kaže, da potrebujemo pravljice in da se imamo ob njih dobro, kar je tudi letošnje geslo Tedna otroka.

Imeli smo se res dobro in se iz srca zahvaljujemo Anji za lepo pravljico in ji želimo uspešno pot naprej.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj