Na vsebino

Teden otroka v podaljšanem bivanju

S prvim ponedeljkom v oktobru se je tradicionalno začel teden otroka. Da bi ga obeležili, smo se zares potrudili z različnimi aktivnostmi popestriti ure v oddelku podaljšanega bivanja. Naj povzamemo tisto bolj zanimivo od 5. do 9. oktobra 2020;

V ponedeljek smo se igrali namizne družabne igre. Posamezniki so nam predstavili pravila in nas vodili skozi igro.

Spomnili in zapisali smo tudi našo uganko na letošnjo temo, ki se glasi: »To je med dvema, ki ustvarjata govor. Začne se na PO, kaj je to?« Odgovor je – pogovor.

V torek smo brali nagajivke in izštevanke. Pri tem smo se na glas smejali, se zabavali in utrjevali branje ter veščine nastopanja.

V sredo smo v dvojicah iz kock oblikovali mandale in druge like, iskali nasprotja, iskali skrite besede s pomočjo »vislic« in se igrali veselo »domina poštevanko«.

V četrtek smo barvali jesenske pobarvanke, brali enciklopedije, se posladkali s suhimi dateljni in se naučili vse o tem sadežu. Nekateri ga do sedaj še niso poizkusili in jim okus ni bil preveč všeč.

V petek, ko se je končno naredilo lepo, suho in sončno vreme, smo se med seboj pomerili v športnih igrah na igrišču. Obnovili smo tudi igre, ki so se jih igrali že naši starši, babice in dedki; igrali smo »ristanc«, »gumitvist«, preskakovali kolebnico in »kradli zemljo« nasprotnikom.

Najbolj zanimive trenutke si oglejte na fotografijah (s klikom na vir spodaj).

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj