Na vsebino

Teja Ideja, mural BB Chef

Pa si poglejmo še drugi mural Teje Ideje na temo projekta BB Chef in odlične belo krajinske hrane…

Teja Kleč je zabavna, vsestranska umetnica in oblikovalka, z diplomo iz dramaturgije. Navdih pa črpa iz spominov na čas, ki ga je preživela v hišah svojih babic, opremljenih v stilu 50-ih let. Ko je dobila temo je pomislila: »Imamo hiško, pa vanjo moram spravit hrano... In hrano pridelujemo tu in je super… Ja bom pa špajzo naredila,« s smehom pove o temi. »In tako sem konzervirala pridelke, ki tu rastejo in s katerimi se tudi BIG BERRY ponaša.«

BIG BERRY je namreč eden izmed tistih krajev, ki verjame, da gre ljubezen skozi želodec in je tako že iz samega zajtrka naredil luksuzno izkušnjo uživanja v lokalni, sveži hrani, ki je hrana tako za želodec, kot za dušo gostov. Poleg tega je pa hrana glavni faktor tudi v drugem izmed bolj priljubljenih projektov - BB Chef, skozi katerega izbrani kuharji prihajajo v BIG BERRY in ustvarjajo mojstrovine s pomočjo lokalnih produktov.

Teja Ideja je tako ustvarila shrambo na pročelju BB hišice. Shrambo polno svežih dobrot iz Bele krajine. Ustvarila je pisano, nostalgično, zanjo značilno in zelo okusno umetnino.

Se sprašujete kako se naslika mural? Tudi Teja ni bila povsem prepričana kako naj se loti projekta na tako veliki površini. Skico je naredila digitalno, sledila pa je obsežna raziskava skozi katero je spoznala različne tehnike, na koncu pa izbrala zasnovo mreže, ki jo je nato proporcionalno prenesla na večjo površino.

Kot večino umetnikov, ki so sodelovali pri projektu, jo je najbolj skrbelo, kako bo ponovno risati na roke, ki so se tega, v ti digitalni dobi, že popolnoma odvadile… »Vendar potem, ko začneš, zelo hitro noter padeš,« je zatrdila po 2 dneh dela in to kljub res deževnemu vremenu zaradi katerega je morala marsikateri korak ponoviti večkrat, vendar ji je uspelo.

Spomnimo…

Aprila 2018 se je rodila ideja o projektu BB Art Colony, ki je bil odlično sprejet in ravno to je razlog, da se je tudi sezona 2019 začela z njim - kar 9 umetnikov iz Srbije, Hrvaške in Slovenije je tokrat ustvarilo za dodatnih 230 m2 muralov.

Vir: BIG BERRY

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj