Na vsebino

Teo Collori & Momento Cigano z izvrstnim koncertom v Semiču

V Kulturnem centru Semič je včeraj zvečer svoj nov avtorski izdelek - plošček z naslovom Capitano Della Noche - predstavila zasedba Teo Collori & Momento Cigano.

Uvodoma smo na koncertu slišali tri skladbe s prejšnjih nosilcev zvoka, kajti, kot je povedal Teo Collori, se Slovenci težko prilagajamo novitetam, zato smo bili tudi včerajšnji obiskovalci deležni "mehkega prehoda" v nove avtorske skladbe. Pod šest novih skladb se je podpisal Teo Collori, po eno pa so na CD-ju prispevali Jošt Lampret (kontrabas), Metod Banko (vokal in kitara) in Matija Krečič (violina). Matej Kužel je klarinetist v več zasedbah, verjetno pa ga največ ljudi pozna kot enega bolj prepoznavnih članov Magnificove zasedbe v kateri mu je "špil kolega" tudi prej omenjeni Matija Krečič.

Ker zasedbo Teo Collori & Momento Cigano spremljam že nekaj časa lahko rečem, kar je seveda moje osebno mnenje, da ekipa prejšnje avtorske stvaritve nadgrajuje z vokalnimi vložki, s čutnostjo in malce bolj poglobljenim pristopom v kompoziciji, kar je seveda odraz glasbenih izkušenj in predvsem zrelosti članov zasedbe. Kljub vsej "kilometrini", glasbeni razgledanosti in želji po novih dosežkih pa menim, da fantje glasbeno napredujejo predvsem zaradi tega, ker v svojem "delu" resnično uživajo!

Za pokušino samo nekaj delčkov včerajšnjega koncerta. Ne da vam več ne bi privoščil, ampak želim, da njihove koncerte začutite pod odrom.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj