Na vsebino

TIC Črnomelj ob obletnici v novih prostorih

Foto: RiC Bela krajina
Foto: RiC Bela krajina

Včeraj je svoja vrata na novi lokaciji odprl Turistično informacijski center (TIC) Črnomelj, ki deluje v okviru Javnega zavoda RIC Bela krajina. Novo urejeni prostori TIC-a so pomembna pridobitev za Črnomelj in imajo širši pomen pri promociji turizma v občini ter celotni turistični destinaciji Bela krajina.

Otvoritev novih prostorov na ulici Staneta Rozmana 1 (Petrov trg) je potekala hkrati z obeležitvijo 20-letnice Turistično informacijskega centra v Črnomlju.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je ob tej priložnosti pozdravil novo pridobitev mestnega jedra ter poudaril, »da smo dobili nove prostore TIC-a na še boljši lokaciji v centru mesta, saj na takšen način nudimo turistom in domačinom še večjo dostopnost«. Obenem je to odlična priložnost za lokalne ponudnike in ustvarjalce, saj je prostor večji in ponuja več možnosti za predstavitev širši javnosti oziroma promociji občine Črnomelj.

Direktorica RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič je ob odprtju izpostavila, da na destinaciji zadnja leta beležijo stalen porast turistov, zato je toliko bolj pomembna nova lokacija v središču mesta, saj omogoča obiskovalcem večjo vidnost TIC-a, kot ene pomembnejših točk vsakega kraja. Poleg osrednjih aktivnosti TIC-a, kot so sprejem obiskovalcev in informiranje gostov o turistični ponudbi v občini in destinaciji, slednji sodeluje pri organizaciji številnih dogodkov ter organiziranju izletov in turističnih vodenj. Na ta način TIC Črnomelj predstavlja pomembnega povezovalca med turistom in lokalnim turističnim ponudnikom na eni strani ter med lokalnim prebivalstvom in turističnimi subjekti, ki delujejo tako na nacionalni kot mednarodni ravni.

Obiskovalcem so v TIC-u na voljo turistični spominki lokalnih ponudnikov ter drugi zanimivi izdelki, ki promovirajo destinacijo. V poletni sezoni je TIC Črnomelj odprt vse dni v tednu.

V sklopu obeleževanja 20-letnice TIC-a sta v starem mestnem jedru potekala turistična vodenja »po poteh kulTure in črnomaljskih zakladov« ter voden ogled za otroke »Lov na zaklade Črnomlja«. V osrednjem večernem dogodku pa so imeli obiskovalci priložnost prisluhniti koncertu »20 skladb«, na katerem so se predstavili tamburaški orkester Dobreč, Martina Mravinec, Domen Bohte, ClaudiZu in 2B. Program je povezoval Rok Babič.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj