Na vsebino

Trajno ukinjeno parkirno mesto na Mestnem trgu

V času Evropskega tedna mobilnosti (ETM) 2020, med 16. in 22. septembrom 2020, je Občina Metlika skupaj z Zavodom za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika, izvedla projekt »Parkirni dan«, na Mestnem trgu v Metliki, izveden s finančnimi sredstvi projekta LIFE IP CARE 4 CLIMATE – LIFE17 IPC/SI/000007, sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP), s sredstvi iz Sklada za podnebne spremembe.

V okviru tega projekta so bila parkirišča na Mestnem trgu, ki je bil zaprt za motorni promet, preurejena v javni prostor, ki je omogočal izvedbo različnih dogodkov. Tako je bilo moč videti in slišati otroško rajanje, koncerte, smeh, mlade slikarje in njihove umetnine, spoznati športna društva Metlike, preizkusiti nova znanja ali pa se enostavno družiti z mimoidočimi, ob plesnih, glasbenih in gurmanskih spremljavah.

V okviru tega projekta je bilo predvideno tudi, da bo eno parkirno mesto na območju Mestnega trga trajno ukinjeno.

Tako je od 30. 10. 2020 parkirno mesto pred objektom Hiša dobrot - trgovina za promocijo in prodajo lokalnih proizvodov, trajno ukinjeno in preurejeno v počivališče oziroma prostor za druženje. Postavljena je miza in stoli, da obiskovalci lahko posedijo, morda celo, kaj preberejo ali pa poskušajo lokalne dobrote. Postavljena je tudi tabla s plakatom ETM, ki bo obiskovalce ves čas opominjal na trajnostno mobilnost. Z okrasnimi lonci pa smo bivše parkirišče nekoliko ozeleneli.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj